Behind the scenes: een kijkje in mijn blogleven

by Dyonne

“Waarom blog je eigenlijk? Bloggen is toch heel makkelijk? Krijg je veel gratis spullen?” Zomaar een aantal voorbeelden van vragen die ik regelmatig krijg gesteld. Soms uit interesse en nieuwsgierigheid, maar soms ook uit onwetendheid. Ik begrijp heel goed dat je graag wilt weten wat ik precies doe en hoe het precies zit. Daarom wil ik je graag een kijkje geven in mijn blogleven.

Om antwoord te geven op de vragen wil ik eerst duidelijk in beeld brengen wat bloggen voor mij precies inhoudt. Bloggen is het schrijven van teksten en het maken van foto’s op mijn eigen website en social media met als doel zoveel mogelijk mensen inspireren. Alles wat ik doe, wat ik leuk vind en waar ik van hou komt als blogpost op mijn website. Daarnaast zorg ik voor promotie op Facebook, Instagram en regelmatig Snapchat.

“Waarom blog je eigenlijk?”

In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om te bloggen. Ik hou van schrijven en in combinatie met mijn studie is dit mijn ideale uitlaatklep. Ik vind het leuk om anderen te inspireren, te vermaken en te laten zien dat je heel veel kunt bereiken in je leven. Zolang jij je dromen navolgt, is alles mogelijk.

“Bloggen is toch heel makkelijk?”

Natuurlijk denk je dan dat het vast allemaal heel makkelijk gaat, omdat het mijn passie is en ik het vaak doe. Ik kan het je dan ook zeker niet kwalijk nemen, want voordat ik begon met bloggen had ik deze gedachten ook. Helaas is dit niet helemaal waar. Natuurlijk zijn er momenten dat mijn creativiteitsgehalte heel hoog is en ik heel makkelijk op ideeën kom, maar er zijn ook momenten dat ik heel weinig inspiratie heb en het lastig vind om een goede blogpost te schrijven. Daarbij komt kijken dat ik niet alleen bezig ben met het schrijven van een artikel, maar ook met het maken van foto’s en het bewerken van deze foto’s. Vervolgens plaats ik deze foto’s op mijn Facebook en Instagram om mijn geschreven artikel aan het licht te brengen. Op social media probeer ik voor interactie met mijn lezers en volgers te zorgen, zodat ik niet letterlijk achter de schermen verdwijn. In combinatie met mijn studie en werk is het soms best lastig om een goede blogpost te schrijven, foto’s te maken, foto’s te bewerken en de interactie op social media bij te houden, maar ik mag zeker niet klagen. De interactie met mijn lezers en volgers wordt steeds groter en ik vind bloggen nog steeds super leuk om te doen!

“Krijg je veel gratis spullen?”

Regelmatig krijg ik ook de vraag gesteld of ik veel gratis spullen ontvang. Natuurlijk is dit heel interessant om te weten en ja, wie wil dat niet?! Ik kan je hierop eerlijk antwoord geven en dat is dat ik inderdaad regelmatig verschillende producten ontvang. Helaas zijn er ook bloggers die bloggen om de gratis producten. Ik vind het juist leuk om te bloggen en daar gaat het mij om. De gratis producten krijg ik er toevallig bij. Ik ben hier natuurlijk heel erg dankbaar voor, want zo krijg ik het vertrouwen van bedrijven dat ik mijn lezers goed op de hoogte kan brengen van en kan informeren over bepaalde producten.

Live the dream, learn to chase it.

Ik hoop dat je door het kijkje in mijn blogleven meer duidelijkheid hebt kunnen krijgen over wat ik precies doe en hoe het allemaal zit. Als je nog vragen hebt, hoor ik die graag! Je kunt je vraag via mijn social media of in een reactie onder dit artikel stellen. Natuurlijk hoop ik ook dat deze blogpost bijdraagt aan het navolgen van jouw dromen. Je kunt zoveel bereiken in je leven als je niet alleen blijft dromen, maar deze dromen ook daadwerkelijk navolgt. Live the dream, learn to chase it. 

Wat zijn jouw dromen en/of wat wil jij graag bereiken?

You may also like

57 comments

Eke 26 september 2017 - 08:56

Mooi omschreven! Ik vind het zo’n onzin, gratis artikelen. Hoezo gratis? De tijd die je erin stopt is ook kostbaar? Staat vaak totaal niet in verhouding!

Reply
Oui Nathalie 26 september 2017 - 09:08

Heel mooi geschreven, de gratis spullen vraag krijg ik ook regelmatig en mensen gaan ook vaak arrogant over doen! Het is gewoon een hobby die ik niet meer uit mijn leven kan denken en dat ik af en toe een samenwerking erbij heb dat is super leuk meegenomen!
Mijn droom is om nog inspirerender te worden voor mensen die mijn blog lezen!
Leuk artikel!
Liefs, Nathalie

Reply
nicole 26 september 2017 - 09:11

Inmiddels kan ik met bloggen een inkomen verdienen en dat vind ik echt geweldig. Het begon als een hobby, maar nu is het mijn baan geworden en dat vind ik heerlijk.

Reply
Lien 26 september 2017 - 09:17

Mooi geschreven! Op mijn reisblog gaan veel lezers er ook vanuit dat alles gesponsord is… Wel, ik heb geen euro gesponsord gekregen. Helemaal niets. Dat valt blijkbaar moeilijk te geloven. Maar daar doe je het toch niet voor? Ik hou gewoon van schrijven 🙂

Reply
MamaPlaneet 26 september 2017 - 09:18

Een onderschat iets is het, bloggen. Ik vind het altijd weer leuk om te lezen hoe anderen bloggen ervaren. Leuk geschreven.

Reply
Sarah 26 september 2017 - 09:19

Leuk artikel, altijd leuk om een keer te lezen waarom andere mensen bloggen.

Reply
Sandra 26 september 2017 - 09:36

Interessant artikel. Je kunt ook zien dat je veel tijd steekt in het bloggen. Je foto’s zien er ook heel mooi uit. Mij lijkt bloggen helemaal niet makkelijk. Iedere keer moet je toch weer iets nieuws verzinnen. Ik vind het bovendien heel knap hoe bloggers al die persoonlijke verhalen op internet zetten. Petje af voor alle bloggers!

Reply
bychristiana 26 september 2017 - 09:36

Leuk om te lezen Dyonne! En inderdaad die typische uitspraak van ‘ bloggen is toch heel makkelijk?’. #opgetrokkenwenkbrauwmoment. Ik stel die mensen dan altijd maar voor dat ze dan toch ook ‘gewoon’ even een blog kunnen beginnen;-)

Reply
Sarah 26 september 2017 - 16:52

Leuk geschreven! De gratis producten, dat is inderdaad leuk om te krijgen. Maar dat is inderdaad niet de reden waarom iemand moet gaan bloggen.

Reply
Heleen 26 september 2017 - 09:52

Heel herkenbaar inderdaad. Ik vind dat bloggen je ook heel creatief kan maken. Ik kijk nu anders naar dingen zoals een museum omdat ik weet dat er misschien wel over ga schrijven. Je gaat toch beter kijken hoofdpunten opschrijven. Dat vind ik wel echt een meerwaarde van bloggen

Reply
Isa 26 september 2017 - 10:18

Altijd leuk om ook is te weten hoe het bij andere bloggers gaat. Ik herken de meeste punten die je schrijft ook. Goed & leuk artikel!

Reply
Yolanda 26 september 2017 - 10:22

Goed geschreven! En helemaal waar! Bloggen is helemaal niet “even een stukje schrijven”, er gaat veel meer tijd en vooral liefde zitten in een blog dan de tijd dat de lezers het lezen.

Reply
Corine 26 september 2017 - 10:22

Precies dat! Ik krijg ook wel eens ‘oh dan mag je zeker heel vaak naar Italië”? Ja I wish! haha was het maar zo’n feest dat ik een paar keer per maand op kosten van een ander daarheen kon gaan. En dan andersom: van die bedrijven die gratis links en posts van je willen omdat je er vast gewoon graag over schrijft. Ja dat doe ik ook, maar mijn tijd is ook kostbaar. In mijn blogs gaan uren zitten met al die fotobewerkingen. En je wilt er niet maar 3 of zo posten. Ach, het is nog nieuw zullen we maar denken. 🙂

Reply
nicole 26 september 2017 - 11:05

Leuk zo’n kijkje in je blogleven trouwens. Ik vind het altijd weer leuk om te zien hoe andere bloggers het doen.

Reply
Felice veenman 26 september 2017 - 11:31

Het is met bloggen net als met elke vorm van kunst 10 % inspiratie en 90 % transpiratie. En we doen het voor de 10 %
Ik krijg net aan een inkomen uit mijn beide sites, maar ik werk er harder voor dan ik in mijn oude baan deed

Reply
Tania 26 september 2017 - 11:34

Ik denk dat veel mensen het onderschatten hoeveel werk er in een blog kruipt.

Reply
Kiki Multem 26 september 2017 - 11:40

Heel goed omschreven! De vraag om de gratis spullen klinkt me erg bekend hihi.

Reply
mieke | mieksmind 26 september 2017 - 11:44

Vooral het taboe om de gratis spullen heerst nog heel veel vooral bij mensen die eigenlijk niet weten wat het precies inhoud. jammer om je dan soort van steeds te moeten verdedigen. gelukkig zijn er ook mensen die het goed snappen wat voor tijd er in gestoken wordt

Reply
MC Kleuver 26 september 2017 - 11:59

Super fijn om dit te lezen. Ik blog omdat ik het leuk vind om te schrijven en mijn teksten te delen. Ook de interactie met andere bloggers is leuk. Maar ik krijg nooit spullen, haha.

Reply
Lotje 26 september 2017 - 14:33

Heel goed geschreven! Mijn blog lag de laatste tijd een beetje stil, maar ik heb de laatste dagen weer zoveel zin en inspiratie om te bloggen! En idd de vragen heb ik ook vaak gehad!

Reply
Demi 26 september 2017 - 14:56

Dat is de juiste insteek 🙂 Ik ben pas recent weer begonnen natuurlijk, maar toen ik jaren geleden een blog startte speelden deze vragen ook al. Mensen begrepen het gewoon niet en dat had voornamelijk te maken met het feit dat het nieuw was en er weinig over bekend was. Anno 2017 ben ik bijna verbaasd dat er nog mensen zijn die je deze vragen durven te stellen. Er wordt vandaag de dag zoveel over geschreven ( zelfs door nieuwsbladen en tijdschriften ) dat je inmiddels toch wel zou mogen verwachten dat iedereen weet hoe veel werk het is en wat het zoal oplevert. ( maar goed blijkbaar dus niet anders zou dit artikel niet nodig geweest zijn haha )

Reply
Jamey 26 september 2017 - 15:59

Wat leuk geschreven zeg! Leuk Om te zien wat jouw beweegredenen zijn.

Reply
Laura 26 september 2017 - 16:07

Fijn om te lezen hoe jij denkt over bloggen en wat het voor jou betekent. Ik doe het gewoon omdat ik het leuk vind om aan anderen te laten zien wat me bezighoudt en om anderen ideeën en inspiratie te geven.

Reply
Sarah 26 september 2017 - 16:52

Leuk geschreven! De gratis producten, dat is inderdaad leuk om te krijgen. Maar dat is inderdaad niet de reden waarom iemand moet gaan bloggen.

Reply
Joyce 26 september 2017 - 16:55

Iedereen denkt bij mij ook altijd dat ik alles maar gratis krijg. Best frustrerend. Artikelen als deze zijn echt wel handig want dan zien mensen dat er veel meer nog achter zit 🙂

Reply
Dhini 26 september 2017 - 19:13

Heel erg leuk artikel. In het begin bloggen als dagboek maar nu meer naar lifestyle en dat vind ik erg leuk. Ik doe nog steeds met plezier

Reply
Chantoile 26 september 2017 - 19:25

Bloggen is enorm populair en ik denk dat het financieel alleen wat oplevert wanneer je echt veel bezoekers hebt op je website of blog. En ook goed schrijft uiteraard. Leuk dat je er zo nuchter naar kijkt.

Reply
Silvy 26 september 2017 - 19:43

Mensen beseffen soms niet hoeveel tijd en moeite er in bloggen kruipt… Blij dat er nog bloggers zijn die echt schrijven

Reply
Boris Barish 27 september 2017 - 07:18

Altijd leuk om het verhaal achter het bloggen te lezen! Leuk stuk!

Reply
Beau Bewust 3 oktober 2017 - 08:14

Wat heb je dat goed omschreven. Ik denk niet dat mensen beseffen hoeveel tijd er achter een blog schuilt!

Reply
Krystle 3 oktober 2017 - 09:19

Leuk artikel en om te zien hoe dat bij jou gaat. Ik vind je foto’s altijd erg mooi!

Reply
Bianca 3 oktober 2017 - 20:45

Ik vind het erg leuk om zo een kijkje te nemen in jouw blogleven, zelf blog ik al 4 jaar met veel plezier x

Reply
Marijke 4 oktober 2017 - 16:09

Haha ja het lijkt groot feest met gratis spullen! Maar het is echt wel hard werken…

Reply
Judith Jasper 4 oktober 2017 - 19:41

Bij mij begon het ook als hobby, maar inmiddels is het mijn werk. Iets zomaar “krijgen” is niet vaak hoor bij mij, ik moet er wel wat voor doen

Reply
Madelon 10 oktober 2017 - 19:54

Wat ontzettend mooi beschreven! Ik blog ook als hobby. Ik vind het fantastisch en kan mijn ei er echt in kwijt. Ook hoop ik anderen te helpen/inspireren met bepaalde stukken.

Reply
|Mama dat is leuk! 20 december 2017 - 21:32

Leuk en eerlijk stuk. Ik ben begonnen met bloggen omdat ik andere wil inspireren. Omdat ik nog niet zelf een travelblogger gevonden had die met haar jonge kindje reist. Wel de backpackers maar ik zocht meer 30+ en de workingmom die wel wat te besteden heeft. Kortom, toen ben ik zelf maar begonnen. Ik wilde handige tips doorgeven, maar ook zaken posten die ‘ik’ zelf gewoon leuk vind om te doen. Dus een stukje lifestyle erbij. Ik heb veel content, maar idd weinig tijd om er goed voor te zitten steeds. Het kost gewoonweg enorm veel tijd om foto’s uit te zoeken en te schrijven. Ik zorg nu gewoon dat ik een goede foto gemaakt heb die geen bewerking nodig heeft;-) scheelt weer tijd tenslotte.

Reply
Scoduff 30 augustus 2022 - 04:38

Colchicine Buy In Canada stromectol for lice Legitimate Cialis Canada

Reply
Zyprexa Hox 8 november 2022 - 13:48

levofloxacin usa cost of levofloxacin 250mgorder levofloxacin levofloxacin cheap

Reply
Gavinswata 9 november 2022 - 21:09 Reply
cheapest imitrex 10 november 2022 - 15:56

thorazine 100mg cheap thorazine pharmacy thorazine 50 mg prices

Reply
Milesmectups 11 november 2022 - 02:24 Reply
glimepiride usa 11 november 2022 - 21:28

compazine pharmacy compazine 5 mg united kingdom compazine prices

Reply
Baylorimmema 12 november 2022 - 14:33 Reply
Jeremyimmema 15 november 2022 - 08:45 Reply
vantin 200 mg tablets 15 november 2022 - 23:58

metoclopramide otc http://metoclopramiden.com/# – metoclopramide united kingdom metoclopramide uk

Reply
rosuvastatin 5mg without a doctor prescription 19 november 2022 - 16:23

ceftin online ceftin 500mg without prescription ceftin without a doctor prescription

Reply
Frankimmema 22 november 2022 - 18:31 Reply
compazine 5mg tablets 27 november 2022 - 02:24

pulmicort tablets where to buy pulmicort 200 mcg pulmicort cost

Reply
Arloimmema 27 november 2022 - 16:20 Reply
flomax price 30 november 2022 - 10:41

desmopressinmg pills desmopressin mcg purchase desmopressin mcg coupon

Reply
Jessesopy 1 december 2022 - 01:20 Reply
celecoxib pharmacy 2 december 2022 - 13:54

lasix 40mg generic lasix uk lasix 40 mg without a prescription

Reply
Cesarimmema 3 december 2022 - 04:53 Reply
meclizine 25 mg coupon 3 december 2022 - 10:07

luvox 50 mg pills how to purchase luvox buy luvox

Reply
where can i buy ditropan 4 december 2022 - 07:32

digoxinmg over the counter digoxin 0.25 mg cost digoxin price

Reply

Leave a Comment