Studytrip Dublin

by Dyonne

Helaas is de week voorbij gevlogen. Twee weken geleden vertrok ik samen met mijn klasgenoten voor een studiereis met het vliegtuig naar Dublin in Ierland. Ik was er nog nooit geweest, maar ik had er ook erg weinig over gehoord. Juist daarom was het extra leuk om dit land te bezoeken.

Het was vroeg in de ochtend, want we moesten om 07:30 uur al op Schiphol gereed staan. Gelukkig verliep de vlucht voorspoedig en stonden we om 11:30 uur (lokale tijd) in Dublin. We hebben in deze week enorm veel gezien en ontdekt en mijn ervaring na deze reis is erg positief. Daarom wil ik in het artikel van vandaag mijn hoogtepunten met je delen.

Trinity College

Nadat we in het centrum van Dublin waren aangekomen, kregen we een stadstour van twee Nederlanders die op dit moment in Dublin wonen. Natuurlijk gingen we ook langs Trinity College. Dit is een prachtige universiteit met een oude bibliotheek in Dublin waar je echt je ogen kunt uitkijken. Deze universiteit raad ik je zeker aan te gaan bezoeken als je in Dublin bent.

Google

Op dinsdagochtend brachten we een bezoek aan Google, want in Dublin zit het Europese hoofdkantoor. Natuurlijk leek mij dit erg interessant, want je komt er niet zomaar binnen. We kregen een stevig ontbijt voorgeschoteld en mochten kennis maken met een Nederlandse werknemer. We mochten allerlei vragen stellen aan hem over onder andere de werkwijze van Google. Ik vond het een fijn gesprek en heb er veel uit kunnen halen. Wat ik wel erg jammer vond, is dat we geen tour hebben gekregen door het gebouw zelf. Ze hebben er een enorm fitnesscentrum en een zwembad. Dat had ik bijvoorbeeld wel in het echt willen zien.

Guinness Storehouse

Dinsdagmiddag gingen we met z’n allen naar het Guinness Storehouse in het centrum van Dublin. Dit is een grote, toeristische attractie bij de brouwerij van Guinness. Je kunt hier zien hoe het bier wordt gebrouwen en waarom het Guinness bier zwart van kleur is. Aan het einde van de tour kregen we een glas Guinness dat we konden opdrinken in de skylounge. Hier heb je echt een prachtig uitzicht over de stad! De entree is prijzig, maar als je een mooi uitzicht wilt over de stad en een echt Guinness biertje wilt proberen, is het zeker het geld waard!

Shelbourne Park Greyhound Stadium

In de avond gingen we met de groep naar het stadion voor de hondenraces. Dit is erg populair in Ierland en dus onmisbaar in ons programma. Onder het genot van een hapje en een drankje, konden we kijken naar de hondenraces. Er waren 11 races en elke race kon er een hond winnen. We mochten wedden op een hond en konden geld verdienen als deze hond de race won. Hoe meer mensen er op dezelfde hond stemden, hoe minder geld je kreeg. Dit was natuurlijk wel de hond die de grootste kans had om te winnen. Uiteindelijk heb ik € 4,80 gewonnen met gekregen vouchers van € 1,00 vanuit school. Toch nog goed mijn best gedaan, vind je ook niet?! 😉

Dutch Embassy

De volgende ochtend stonden we alweer vroeg naast ons bed om naar de Nederlandse ambassade in Ierland te gaan. Ik was nog nooit eerder bij een Nederlandse ambassade in het buitenland geweest. We kregen daar een presentatie over het werk dat er wordt verricht en wat er allemaal speelt. Dit was ook erg interessant en ik vond het erg bijzonder om hier een kijkje te mogen hebben genomen.

Indeed

Nadat we bij de Nederlandse ambassade waren geweest, vertrok ik met een klein groepje naar Indeed. Dit bedrijf hadden we zelf geregeld en dat was het zeker waard. We hebben gesproken met een werknemer van het Nederlandse team. Hij vertelde ons hoe Indeed werkt en wat hij zelf toevoegt aan het Nederlandse team in Dublin. Nadat we het gesprek hadden gevoerd, kregen we een rondleiding door het gebouw met als afsluiting een overheerlijke lunch. Wat ik erg leuk vond om te zien, is dat het Nederlandse team daar een eigen hoekje heeft gecreëerd met onder andere de Nederlandse vlag. Zo heb je eigenlijk niet eens het gevoel dat je in het buitenland zit.

Shopping time

Natuurlijk hebben we ook de tijd genomen om eens heerlijk te shoppen. Ik wist helemaal niet dat Primark oorspronkelijk uit Ierland komt en de winkels daar geen Primark heten, maar Penneys. Ik heb een trui en een bralette gekocht bij Primark en een shirtje bij Forever21. Ik kon niet al te veel kopen, want dan zou mijn koffer te zwaar zijn en mocht die niet meer mee als handbagage in het vliegtuig haha.

Dinner at The Church

Op woensdagavond gingen we dineren in een kerk. Ik heb nog nooit eerder in een kerk gedineerd, dus dit was erg bijzonder om mee te maken. De kerk is omgebouwd tot een restaurant en ziet er prachtig uit. Tijdens het eten was er live entertainment met Ierse dans en muziek. We kregen een driegangenmenu waar we uit verschillende gerechten konden kiezen. Ik had gekozen voor een Irish steak en wat was die lekker! Als je nog eens naar Dublin gaat en een leuk restaurant zoekt, is dit zeker een aanrader!

Temple Bar

Onze laatste avond gingen we met een groepje naar de Temple Bar. Dit is een leuke pub met Ierse livemuziek. Het bier smaakt goed en je kunt een hoop gezelligheid verwachten. Het is er wel prijzig, want voor een biertje betaal je al snel € 8,00. Gelukkig krijg je dan wel een goed glas vol!

In the Company of Huskies

De laatste nacht had ik het echt laat gemaakt, dus ik heb amper geslapen. Helaas moesten we wel weer vroeg opstaan om naar een volgend bedrijfsbezoek te gaan. Dit bedrijf is een creatief marketingbureau dat een merk op de kaart wil zetten. Ik heb hier echt veel nieuwe dingen meegekregen en nieuwe inzichten opgedaan.

Dit was toch een langere blog dan ik had verwacht, maar het was ook een erg leuke en leerzame week. Ik wil zeker nog eens terug naar Ierland en hoop er dan nog veel meer nieuwe dingen te bezoeken, zoals de kliffen en de natuur buiten de stad.

Ben jij weleens in Dublin geweest en heb jij nog tips?

You may also like

52 comments

Merel 5 december 2017 - 10:38

Wat een gave dingen hebben jullie gedaan! Ik wil zo graag een keertje naar Ierland (en vooral Dublin), nu nog meer. Lijkt me geweldig.

Reply
Anna 5 december 2017 - 11:03

Leuk om te lezen! Dublin staat zeker nog op mijn lijstje, Ierland lijkt me een prachtig land!

Reply
Lisanne 5 december 2017 - 11:43

Wauw wauw wauw! Je foto’s en belevenissen zijn om van te dromen! Prachtige plaatjes. Wat gaaf om dit te mogen doen zeg. Dublin staat ook zeker nog op mijn lijstje!

Reply
Adine @ LekkerLevenMetminder.nl 5 december 2017 - 13:00

Wat leuk! Ik zie Dublin de laatste tijd steeds vaker voorkomen als mooie optie voor een stedentrip. Misschien ook maar eens even een keer naar kijken! Ik heb eigenlijk een beetje hetzelfde; nooit geweest, ook weinig over gehoord en niet echt een mening over. Maar wat ik er de laatste tijd dus van voorbij zie komen, spreekt me wel erg aan!

Reply
nicole 5 december 2017 - 13:35

Nee, nog nooit maar het lijkt me een hele leuke stad om te bezoeken als ik jouw post zo lees.

Reply
nicole 5 december 2017 - 13:40

Wat heb je trouwens een leuke outfit aan. Ik vind het een mooie combinatie. En dat truitje vind ik een leuk model.

Reply
Lisette Sier-Wismeijer 5 december 2017 - 13:52

Ik ben nog nooit in Dublin geweest, helaas! Staat zeker wel op mijn reis-lijst maar die is zo lang haha. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik eerder voor een plek kies waar het gegarandeerd mooi weer is en dan valt Dublin snel af. Klinkt wel alsof je het super leuk gehad heb!

Reply
nicole 5 december 2017 - 13:56

Zo’n oude bibliotheek lijkt mij ook geweldig om te bezoeken. Ik houd enorm van bibliotheken namelijk.

Reply
Susan 5 december 2017 - 15:02

In de kerk kun je dus wel goed eten! Ziet er zalig uit, helemaal hongerig nu. Ben ik eigenlijk altijd, maar nu dus extra. Leuke foto’s heb je gemaakt! Ben er nooit geweest, zei afgelopen weekend nog tegen m’n man dat ik er wel een keer heen wilde. Of Londen. Of allebei.

Reply
Susanne 5 december 2017 - 15:09

Oh wat een gave ervaring zeg! Je hebt mij nieuwsgierig gemaakt naar Dublin en zet deze zeker op mijn travellist!

Reply
Sanne 5 december 2017 - 15:40

Wat vertel je het gaaf! Ik ben er nog nooit geweest, en weet er ook niet zo veel over. Na alles wat je schreef ben ik erg benieuwd en lijkt het me erg leuk om eens te gaan!

Reply
Melissa 5 december 2017 - 17:31

Nog nooit geweest maar wil er wel eens heen. Wat heb je leuke dingen gedaan zeg

Reply
Tamara 5 december 2017 - 17:52

Wat een leuke en gave dingen heb je allemaal gedaan niet geweten dat er zoveel in Dublin te doen was toch maar eens een tripje erheen plannen

Reply
Tania 5 december 2017 - 18:18

Prachtige foto’s. Ik vind Dublin een zalige stad. Ben er denk ik 7 keer geweest maar nu is het echt al jaren geleden dat ik er nog geweest ben. Wil er graag nog eens heen

Reply
Dunja 5 december 2017 - 18:19

Wow super leuk. Google lijkt me ook echt interessant. Jammer van de rondleiding!

Reply
Demi 5 december 2017 - 18:24

Zo te zien heb je het goed naar je zin gehad 🙂 Ik ben er nu, ongeveer, twee jaar geleden eens geweest. De Temple Bar hebben we inderdaad maar snel achter ons gelaten destijds. Die prijzen zijn bizar.

Reply
Cynthia 5 december 2017 - 18:44

Wow! Dat klinkt als een jaloersmakende en inspirerende reis! Een mooi verslag! En ik wist ook niet dat Primark oorspronkelijk uit Ierland kwam! Grappig weetje.

Reply
Dhini 5 december 2017 - 19:04

Wat geweldig studietrip. Ik ben nog nooit naar Dublin geweest. Het lijkt mij gaaf om daar naar toe te gaan

Reply
Eke 5 december 2017 - 21:00

Wat een supergave trip en wat heb je veel ondernomen, echt tof! Ik zou dolgraag een keer naar Ierland willen, lijkt me zo mooi!

Reply
Proudweirdo 5 december 2017 - 21:36

Wat leuk! ? Dublin staat ook op mijn lijstje en dankzij jou staat Trinity College er nu ook op. ? Prachtige foto’s en ik ben zeer nieuwsgierig naar de bibliotheek. Het is duidelijk dat je een top week hebt gehad, thanks for sharing. ?

Reply
Mariëlle | Me-licious 6 december 2017 - 07:48

Ik ben nog nooit in dublin geweest, wel heb ik van mijn ouders gehoord dat ik er echt een keer heen moet en dat lees ik maar weer uit jouw review. Wat vet dat je bij Google langs mocht en ook nog vragen mocht stellen en guiness ja die ken ik wel hoor. Wat is nou de reden dat het bier zwart is?

Reply
Dyonne 6 december 2017 - 13:18

Leuk en je ouders hebben zeker gelijk! Doordat de temperatuur zo hoog is bij de verhitting van de graankorrels wordt het bier heel donker.

Reply
Tessa Leffring 6 december 2017 - 10:47

Wauw super gaaf zeg!

Reply
Lodi 6 december 2017 - 13:47

Ik ben dop op Dublin! Wat een heerlijke stad is het toch. Ik kan er heerlijk ongestoord rondlopen en natuurlijk eindig ik altijd on Temple bar waar ika alle pubs wel van binnen heb gezien!

Reply
Debbythechocoholic 6 december 2017 - 15:29

Wat een mooi reisverslag en zoveel prachtige foto’s. Zo leuk dat je Google hebt bezocht, mijn vriend kan daar letterlijk van dromen.
Ik wist ook niet dat Primark uit Ierland komt, good to know!
Je trip naar Dublin lijkt me enorm leerzaam en gezellig.
Om je vraag te beantwoorden: ik ben er nog nooit geweest.

Reply
Monique 6 december 2017 - 15:42

Ik ben zelf nog nooit in Dublin geweest, maar als ik je lijstje en foto’s zo zie moet ik het zeker op mijn lijstje gaan zetten!

Reply
Amelie 6 december 2017 - 17:14

Ik ben nog nooit in Dublin geweest, ook niet in Ierland! Eten in een kerk moet een speciale ervaring zijn! Ook het gebouw van Trinity College ziet er prachtig uit. Tof dat je dit kan doen als studiereis.

Reply
Rory 6 december 2017 - 18:38

Ah wat leuk en herkenbaar, want ik ben ook in Dublin geweest. Destijds met mijn man mee op zakenreis. Ontzettend leuk. De Guiness brouwerij hebben we ook bezocht. De kust en de natuur, ook echt een aanrader. Ik heb daar – nu je het zegt – ook de Primark ontdekt (volgens mij heette het destijds nog wel Primark).

Reply
querine 6 december 2017 - 19:03

wat lijkt me dit een geweldige stad zeg
ik hoor van veel mensen dat je er een keer geweest moet zijn maar jouw foto’s spreken me echt aan

Reply
Xarifa 6 december 2017 - 19:58

Ik ben nog nooit geweest, maar ik ga waarschijnlijk er wel snel naar toe! Grappig dat daar de Primark vandaan komt, dat wist ik helemaal niet

Reply
Laura Martens 6 december 2017 - 20:34

Super gaaf! Hele mooie foto’s ook! Ik ben er nog nooit geweest maar wil er wel graag eens heen!

Reply
Daniëlla | That's Life 6 december 2017 - 20:48

Wat gaaf dat je bij Google bent geweest! Ik ben wel eens bij Google NL geweest, maar het hoofdkantoor lijkt me echt heel tof!

Reply
Sabine 6 december 2017 - 21:41

Wat gaaf zeg! Lijkt me een heel leuk tripje. Ik zou ook wel eens langs Google willen, dat spreekt me erg aan! Dublin was vast super!

Reply
Nathalie - Volgmama 7 december 2017 - 07:56

Ik zou daar graag eens naar toe willen. Wat een leuke uitstapjes heb je daar gemaakt!

Reply
Bouchra 7 december 2017 - 10:16

Ik ben er nog niet geweest. Maar zo te zien hebben jullie een top tijd gehad!

Reply
Judith Jasper 7 december 2017 - 14:27

Wat super leuk, ik kan niet wachten om volgend jaar terug te gaan. Echt 1 van mijn favoriete steden

Reply
Joanne 8 december 2017 - 15:50

Heel leuk tripje! Ik ben er nog nooit geweest!

Reply
Miss k 9 december 2017 - 11:47

Ik wil al zo lang naar dublin. Zo leuk beschreven allemaal. Wat een prachtige fotos allemaal. X

Reply
Maaike 10 december 2017 - 12:59

Wat een heerlijk enthousiast verslag! Dublin en Ierland wil ik zeker een keer naar toe! Leuk ook om bij bedrijven binnen te kijken!

Reply
Debby 12 december 2017 - 23:22

Dit lijkt me zo’n fijne stad! Mooie foto’s meid xxx

Reply
Dhini 20 december 2017 - 17:41

Wat superleuk tripje lijkt mij. Ik ben nog nooit geweest.

Reply
German 14 maart 2024 - 00:11

Its such as you read my mind! You appear to understand so much about this, like you wrote the
book in it or something. I feel that you just
can do with some percent to force the message house a little bit, but
instead of that, that is excellent blog. A fantastic read.
I’ll certainly be back.

my web blog … 토토수색대 – German,

Reply
소액결제현금화 14 maart 2024 - 02:08

I do accept as true with all of the ideas you’ve introduced to your
post. They are really convincing and will certainly
work. Still, the posts are very quick for novices.
May you please prolong them a bit from next time? Thank you for the post.

Feel free to visit my blog post … 소액결제현금화

Reply
신용카드현금화 14 maart 2024 - 17:33

Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out a lot.
I hope to give something back and help others
like you helped me.

Take a look at my web-site 신용카드현금화

Reply
토토가든 15 maart 2024 - 20:31

These are genuinely great ideas in on the topic of blogging.
You have touched some nice points here. Any way keep up wrinting.

My blog; 토토가든

Reply
홀덤사이트 16 maart 2024 - 21:17

We’re a group of volunteers and opening a brand new scheme in our
community. Your site offered us with helpful information to
work on. You have performed a formidable process and
our whole neighborhood will probably be thankful to you.

Here is my blog – 홀덤사이트

Reply
토토일주 17 maart 2024 - 11:10

Hi there would you mind letting me know which web host you’re using?
I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I
must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a
good hosting provider at a honest price? Thank you,
I appreciate it!

Look into my web blog :: 토토일주

Reply
fx마진거래 19 maart 2024 - 08:33

I could not refrain from commenting. Well written!

Check out my page – fx마진거래

Reply
카지노사이트 23 maart 2024 - 20:53

Excellent post! We are linking to this particularly great content on our site.
Keep up the great writing.

Also visit my webpage :: 카지노사이트

Reply
사설토토 27 maart 2024 - 02:24

I am no longer sure the place you are getting your information, however great
topic. I must spend some time finding out much more or understanding more.
Thanks for excellent information I used to be searching for this information for my mission.

Feel free to surf to my web page :: 사설토토

Reply
먹튀인증 27 maart 2024 - 12:49

Whats up are using Wordpress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do
you require any coding knowledge to make your own blog?

Any help would be really appreciated!

Here is my webpage :: 먹튀인증

Reply
토토사이트 31 maart 2024 - 07:36

Hi there I am so happy I found your blog, I really found you by accident, while I was researching on Aol for something else, Nonetheless I am
here now and would just like to say kudos for a tremendous post and
a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the minute but I have saved it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back
to read much more, Please do keep up the fantastic work.

Here is my web-site 토토사이트

Reply

Leave a Comment