Holiday special #1

by Dyonne

Mijn vriend kwam met een heel leuk idee: een vakantie special. Deze zomervakantie heb ik namelijk niet één vakantie, maar twee vakanties gepland. De eerste vakantie zit er helaas alweer op. De bestemming voor mijn eerste vakantie was Napels in Italië. Wat een prachtige reis heb ik daar samen met een fantastische vriendin gemaakt. 

Waarschijnlijk heb je al genoeg foto’s op Instagram en/of Facebook voorbij zien komen. Toch leek het mij ook erg leuk om mijn hoogtepunten toe te lichten en te delen via een extra blogpost, want wat is er allemaal te doen in Napels en omgeving en wat moet je echt hebben gezien of gedaan?

Pompeii

Als je in Napels bent, is Pompeii wel een van de belangrijkste plekken die je moet hebben gezien. Pompeii is een oude Romeinse stad die is verwoest met as door een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius. Wij gingen voor een paar euro met de SITA bus vanaf Napels naar Pompeii. De entree voor Pompeii is 13 euro per persoon. Zeker het geld waard! Je kunt als je hier bent alle oude brokstukken nog terugvinden. Er liggen mensen die versteend zijn door het as achter een raam, maar ook van het Amfitheater zijn nog een aantal stukken overgebleven. Really beautiful! Zelfs met een plattegrond raak je heel makkelijk verdwaald door alle straatjes, maar dat is niet erg. Overal is wel wat te zien en te beleven. Wat ik ook erg mooi vond, is dat je precies nog kunt zien waar mensen hebben gewoond. Er staan nog huisnummers op de muren en hekjes voor de ingangen. Terug gingen we met een trein vanuit Pompeii naar Napels. Dit is ook goed te doen. De reistijd was iets langer, maar het treinkaartje kostte bijna niks.

Vesuvius

Wat ook een mustsee is als je in Napels bent, is de vulkaan Vesuvius. Helaas mochten wij deze niet bezoeken, omdat er een grote brand is. Wij vonden dit erg jammer, want je beleeft hier pas echt het uitzicht in de krater en over de stad.

Capri

Capri is een prachtig eiland vlakbij Napels. Je kunt hier heel gemakkelijk komen met de ferry of de high speed ferry. Wij gingen heen en terug met de high speed ferry. We vertrokken al vroeg in de ochtend naar het eiland. Ik ben heel snel zeeziek en deze boot schommelde zo erg dat ik de dag niet heel lekker begon. Zelfs mijn pillen tegen zeeziekte hielpen niet. Gelukkig was mijn misselijkheid snel over toen we eenmaal op het eiland aankwamen. Het eiland is niet heel groot, maar groot genoeg om je hier een hele dag te vermaken. Wij gingen eerst met een treintje naar het ‘centrum’ van Capri. Het centrum ligt tussen de bergen en het uitzicht hier is echt super mooi. Love it! Nadat we het centrum hadden verkend, gingen we naar Marina Piccola. Dit is een strand met uitzicht op de Faraglioni aan de andere kant van het eiland. Amazing! Echt het mooiste wat ik ooit heb gezien. We hebben hier wat gezwommen en gezond. Het strand is wel klein, dus het lag propvol. Gelukkig heb ik daar geen moeite mee met dit mooie uitzicht. Nadat we het strand hadden gezien, gingen we weer terug naar de haven en besloten een boottocht te nemen naar Grotta Azzurra. Dit zijn super mooie blauwe grotten. Helaas stond het water te hoog en mochten we er dus niet in. Gelukkig konden we wel een boottrip rondom het eiland nemen. Zo hebben we de blauwe grotten nog wel van buitenaf kunnen zien. Ook al zo mooi! Toen de boottrip was afgelopen, hebben we een hapje gegeten in een leuk restaurantje aan de haven: Bar Corallo. Aan het begin van de avond vertrokken we met de ferry terug naar Napels.

Amalfi Coast

Op onze laatste dag zijn we naar de Amalfikust gereden. Dit is een super lange kust met enorm mooie steden en stranden. De reis ernaartoe was verschrikkelijk en lang, maar ook zeker de moeite waard. Bij een iets betere voorbereiding hadden wij de heenreis waarschijnlijk ook veel sneller kunnen doen, maar goed de twee blondjes zijn er ook gekomen met een omreis. We hebben eerst de trein vanuit Napels naar Sorrento genomen en vanuit daar hadden wij een SITA bus naar Amalfi. Deze bus komt ook langs Positano waar genoeg te beleven is. Eenmaal aangekomen in Amalfi na drieënhalfuur reizen, moesten wij even bijkomen op een terras. Niet verkeerd zou je zeggen, toch?! Nee, dat was het ook niet haha. Heerlijk geluncht en genoten van het uitzicht! Nadat we hadden geluncht, zochten we verkoeling op een prachtig strand. Ook hier heb je kleine, maar mooie stranden. Wat zeker een mustsee is in Amalfi is de Cathedral of Saint Andrew. Wij konden daar een bruiloft van dichtbij meemaken. Heel bijzonder en mooi om te zien! Nadat ik mijn laatste echte Italiaanse pizza had opgegeten, was onze laatste dag alweer voorbij.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt. Natuurlijk hebben wij nog veeeel meer gezien, maar dan wordt het een wel erg lang verhaal. Vandaar dat ik alleen mijn hoogtepunten met je heb gedeeld.

Ben jij weleens in Napels geweest of zou jij hier graag nog eens naar toe willen? Liefs!

You may also like

34 comments

Sanne 4 augustus 2017 - 10:39

Ben je er nog nooit geweest. Lijkt mij wel fijn om daar eens op vakantie te gaan. Ik heb genoten van je foto’s.

Reply
Bianca 4 augustus 2017 - 10:53

Wat ziet het er allemaal super uit, mooie foto’s ook! Ik kom gelijk in een vakantiestemming 🙂

Reply
Tessa | Daily Inception 4 augustus 2017 - 11:12

Wat een prachtige foto’s! Lijkt mij ontzettend indrukwekkend Pompeii en de Vulkaan. Ik ben zelf nog nooit in Italië geweest, maar ik wil zeker deze plek eens bezoeken.

Reply
Ester 4 augustus 2017 - 12:17

Wat een mooi foto’s!
Hier zitten we momenteel in een verhuis, waardoor er geen vakantie gepland werd.
Misschien dat met Kerst nog snel even warmere oorden opzoeken.

Napels ben ik nog nooit geweest, maar ’t ziet er wel heel aangenaam uit 🙂

Reply
Fleur 4 augustus 2017 - 12:23

Italie staat zeker nog op onze bucketlist. Met de kinderen vonden we dat altijd wel een erg lange afstand. Nu ze wat ouder zijn, kunnen we dat best eens gaan doen.

Reply
Sanne 4 augustus 2017 - 12:30

Toffe foto’s! <3 Napels is lovely.

Reply
Gaby 4 augustus 2017 - 13:08

Ben er ook nog nooit geweest maar staat zeker weten in het lijstje met de plekken waar ik nog heen wil. Ontzettende mooie fotos !

Reply
MC Kleuver 4 augustus 2017 - 13:37

Pompeii zou ik graag naartoe willen. Deze staat op mijn bucket list. Echter Italië staat er niet op, haha. En wat een mooie foto’s. Ik kan niet wachten op deel twee.

Reply
Chelsey 4 augustus 2017 - 16:12

Ik ben zelf nog nooit in Napels geweest, maar door jouw foto’s zou ik er wel dolgraag een keer heen willen!

Reply
Judith 4 augustus 2017 - 16:53

Prachtige foto’s zeg! Ik ben verliefd op je topje met watermeloenen

Reply
Carli 4 augustus 2017 - 17:36

Wauw die rotsen in het water! Zo mooi! Ik ben een keer in Napels geweest maar dat was tijdens mijn italiereis op school dus niet echt veel van kunnen “genieten”. Zou graag nog eens teruggaan ☺️

Reply
nicole 4 augustus 2017 - 18:45

Wat een mooie plekjes allemaal! De foto van jou vind ik ook erg mooi geworden. Leuk, die witte korte broek!

Reply
Rosita 4 augustus 2017 - 20:34

Ik ben nog nooit in Napels geweest. Maar wat een prachtige foto’s heb je gemaakt. De omgeving ziet er prachtig uit!

Reply
MamaPlaneet 4 augustus 2017 - 22:33

Prachtige foto’s! Geweldig vakantiegevoel zo. Ik ben er helaas nog nooit geweest. Pompei lijkt mij gaaf om te zien

Reply
Donna 5 augustus 2017 - 13:06

Mooie foto’s! Ik wil ook graag een keer naar Pompeii!

Reply
Ana Rita 5 augustus 2017 - 15:32

Super mooie foto’s! 😀
Ik ben alleen in het noorden van Italië geweest, maar alle plekjes die jij opnoemt staan zeker nog op mijn wishlist!

Reply
Claudia Struijck 5 augustus 2017 - 21:37

Wat een prachtige foto’s. Napels, Amalfi en Capri staan ook nog op mijn wishlist!!

Reply
Andrea 6 augustus 2017 - 11:52

Wat een prachtige foto’s! Ik zou graag nog eens naar Italië toe willen het lijkt me een heel mooi land! Zelf woon ik half in Hongarije als ons huis helemaal af is kan ik gaan reizen om mooie plekjes te ontdekken.

Reply
nicole 6 augustus 2017 - 11:55

Die foto bij het ijskarretje vind ik echt prachtig! Je zou die zo kunnen drukken op een canvas en ophangen.

Reply
Elma 6 augustus 2017 - 12:57

Wauw wat klinkt het allemaal heerlijk! Wij zijn zelf ook naar Pompeii geweest en wij konden destijds wel de Vesuvius op. Jammer dat dat niet is gelukt, want dat was indrukwekkend! Haha de blonde meiden zijn er toch gekomen! Bekijk het positief. Door de omweg hebben jullie meer van de omgeving gezien! ??

Mooie foto’s ook!

Reply
Mirjam 6 augustus 2017 - 13:02

Ik zou graag naar Italië gaan, als was het maar voor het italiaanse ijs ;-). Helaas ben ik niet zo’n wereldreiziger, het zit gewoon niet in mij. Maar dat neemt niet weg, dat ik wel van andermans vakantieverhalen en uiteraard de foto’s kan genieten :-).

Reply
Anja 6 augustus 2017 - 13:05

Ben er helaas nog nooit geweest, maar wat ziet het er geweldig uit. Mooie foto’s en goede omschrijving.

Reply
Girls-things 6 augustus 2017 - 13:33

Wat een ontzettende leuke foto’s Napels lijkt mij heel leuk en ik zou ook heel graag naar Pompeii willen!

Reply
Mieke | mieksmind 6 augustus 2017 - 13:56

Heb inderdaad al veel voorbij zien komen op insta haha, maar leuk Napels, nog nooit geweest!

Reply
Evelyne 6 augustus 2017 - 14:02

Staat absoluut op mijn TravelBucketList en ik wil er zeker naartoe!

Reply
Evi 6 augustus 2017 - 18:42

Wauw! wat een mooie foto’s! Nu heb ik ook echt zin om daar eens een bezoekje aan te brengen 🙂

Reply
Jessica 6 augustus 2017 - 21:31

Wel eens in Italië geweest maar nooit in Napels. Staat wel op het lijstje! Wat een leuke foto trouwens van jou bij dat ijskarretje.

Reply
Naomi Anna 6 augustus 2017 - 21:44

Ik ben nog nooit in Italië geweest, maar het lijkt me echt een heerlijk vakantieland. Vooral Pompeï lijkt me heel tof om een keer te bezoeken. De foto’s van Capri zien er ook ontzettend mooi uit, dus dat staat nu ook op mijn bucketlist.

Reply
esther 6 augustus 2017 - 23:04

Wow, wat een mooie foto’s. Sicilie heeft ook ooit mijn hard gestolen. Als de kindjes wat ouder zijn dan ga ik zeker weer die kant op, houd van de Italiaanse vibe 🙂

Reply
Marijke 16 augustus 2017 - 12:00

Nog nooit geweest, maar wil er graag nog eens heen! Je foto’s zijn ook mooi! Heerlijk zomers!

Reply
Marsha 16 augustus 2017 - 13:40

Wat een super mooie foto’s heb je gemaakt zeg! Ik ben er zelf nog nooit geweest.

Reply
Chantal 16 augustus 2017 - 16:10

Napels lijkt me echt zo prachtig! Ik ben hier nog nooit naar toe geweest. Je foto’s zijn echt prachtig.

Reply
Sandra 18 augustus 2017 - 20:35

Prachtig! Ik wil ook nog heel graag een keertje naar Napels. En weer naar Rome.. haha…ZIjn de pizza’s in Napels echt zo geweldig?? Want daar moet je ze eten zeggen ze… 🙂

Reply
FirstFrieda 8 oktober 2017 - 21:47

I see you don’t monetize your blog, don’t waste your traffic,
you can earn extra cash every month because you’ve got high
quality content. If you want to know how to make extra
bucks, search for: Mrdalekjd methods for $$$

Reply

Leave a Comment