Minor Children and Media

by Dyonne

Deze week heb ik een blog geschreven over mijn minor die ik op dit moment volg. Ik vind het leuk om met jou te delen waar ik op dit moment in mijn leven mee bezig ben en daar hoort mijn studie ook bij. 

Toen ik een keuze moest gaan maken voor een minor vond ik dat erg lastig. Ik keek binnen mijn eigen domein Business, Media en Recht op Hogeschool Windesheim in Zwolle, maar ik kwam er al gauw achter dat ik of al iets weet van deze minoren of ze me gewoonweg niet interesseren.

Daarom zocht ik verder dan mijn eigen vakgebied en kwam ik uit bij de minor Children and Media van het domein Gezondheid en Welzijn. Deze minor komt van de opleiding Pedagogiek. Het is helemaal in het Engels en dat was in het begin wel even wennen, maar ik merk dat ik het nu meer een gewoonte ga vinden. Ik leer er ook echt heel veel van moet ik zeggen.

Al mijn interesses komen in deze minor naar voren. Ik heb een grote liefde (niet altijd) voor kinderen en ben veel met media bezig. Bovendien heeft deze minor veel overeenkomsten met mijn opleiding Communicatie. Eigenlijk alles over media wordt besproken. Er komen veel communicatietheorieën aan bod en aan het einde geef ik advies aan ouders over het gebruik van media door kinderen.

Ik ben nu een aantal weken bezig en ik leer erg veel nieuwe dingen over media. Vooral over het mediagebruik door kinderen, omdat dit de toekomstige generatie is en wij hen veel kunnen meegeven en bijsturen. Ik hoop de aankomende weken nog veel meer te leren over kinderen en media. Ik besef zelf ook dat media ons leven beheerst en betrap mezelf er vaak genoeg op dat ik er continu mee bezig ben.

Wil je meer weten over deze minor? Kijk hier voor meer informatie. 

Ik ben erg benieuwd hoe vaak jij met media bezig bent en wat vind je hier zelf van? 

You may also like

1 comment

nicole 18 juli 2017 - 15:22

Dit lijkt me een heel interessant onderwerp. Als moeder van vijf kinderen vind ik het vaak best lastig om hier de juiste weg in te bewandelen.

Reply

Leave a Comment