Studytrip Ghent

by Dyonne

Voor mijn minor Children and Media ben ik twee weken geleden afgereisd naar het mooie België. Samen met mijn klas mocht ik een week lang samenwerken met de studenten van de Hogeschool in Gent (HoGent). Natuurlijk zouden we ook nog de stad verkennen en wat leuke uitstapjes doen! 

Maandag 8 mei

Maandag was de dag dat we zelf mochten indelen. We vertrokken maandagmorgen en kwamen in de middag aan bij onze hostel: Treck Hostel. Dit hostel was niet zomaar een hostel, want het was een indoorcamping met echte caravans. Ik had nog nooit van een indoorcamping gehoord, laat staan gezien, dus ik stond echt te kijken. Alle caravans hadden een apart thema. Er waren thema’s als Beach, Hawaii, Jungle en Betty Boop. Ik had samen met mijn klasgenootje de Mini. Dit was ook echt een mini-caravan, maar we hadden in ieder geval ons eigen bed (haha). Op de onderstaande foto is de caravan te zien van het thema Hawaii (onze caravan was te lelijk om te fotograferen). Ik vind het concept van een indoorcamping echt heel goed bedacht. Daarbij was de hostel extreem goedkoop, want wij betaalden 80 euro per persoon voor drie overnachtingen inclusief ontbijt. Zeker het proberen waard als je eens naar Gent gaat!

Nadat we de indoorcamping goed hadden bekeken, gingen we de stad in om te shoppen YES. Ik hou echt enorm van shoppen en Gent is the place to be voor een goede shoptrip. Leuke en kleine winkeltjes, maar ook de grote winkels kun je hier vinden. Bij de eerste winkel die we tegenkwamen (Pull&Bear) was ik gelijk geslaagd. Ik kocht een zomers shirtje met een gestreepte broek. In love! 

Om een beetje gezond en goedkoop de week te beginnen, hebben we de eerste avond gekookt. Het was dan weliswaar pasta, maar het was wel heel lekker! 🙂  Nadat we hadden gegeten, ging ik nog een drankje doen in de stad met een vriendin die in Gent woont. Natuurlijk weet zij alle hotspots van Gent en nam zij me mee naar een jazzbar: Hot Club Gent. Dit is echt een aanrader voor een leuk avondje uit. Je kunt hier luisteren naar livemuziek onder het genot van een Belgisch biertje!

Dinsdag 9 mei

Deze dag begon met een overheerlijk ontbijt in de hostel en een zoektocht naar HoGent. Gelukkig mochten we van de hostel enkele fietsen lenen en waren we al een stuk sneller dan met het openbaar vervoer. Tijdens de eerste les van onze docent konden wij kennismaken met de studenten van HoGent. Daarna moesten we een flyer ontwerpen voor ouders met tips over mediagebruik van hun kinderen. Nadat we onze flyer hadden gepresenteerd, kregen we een overheerlijke lunch. Het schijnt normaal te zijn in België om warm te eten als lunch, dus we kregen lasagne voorgeschoteld. Toen we de lunch achter onze kiezen hadden, kregen we nog een les van een muziekdocent van HoGent.

Dat was onze eerste schooldag alweer. Gelukkig hadden we hierna genoeg vrije tijd en gingen we de stad in om de Primark en Lush leeg te roven. Deze winkels hadden we namelijk helemaal over het hoofd gezien. Zonde natuurlijk! Gelukkig hadden we de winkels deze keer wel gevonden. Ik heb bij Lush een haarmasker (Roots) gekocht en een gezichtsreiniger (Tea Tree Water). Het zijn echt hele fijne producten en ik gebruik deze wel vaker! Bij de Primark heb ik slippers met ananasjes, make-up, een zonnebril en een zomerbroekje gekocht. I love it! Na deze gezellige middag hebben wij lekker gegeten bij Ellis Gourmet Burger. Dit restaurantje is zeker een aanrader als je in Gent bent en van overheerlijke burgers houdt!

Woensdag 10 mei

Op woensdagmorgen moesten wij weer heel vroeg opstaan voor enkele lessen op HoGent. We volgden meerdere workshops over mediawijsheid en bezochten de gloednieuwe bibliotheek De Krook. Aan het einde van de middag dronken we een lekker Gents biertje op het terras, want het zonnetje scheen weer fijn! Natuurlijk kon de frozen yoghurt van Moochie niet ontbreken! Nadat we met een groepje wat hadden gedronken, gingen we met de hele klas en onze docenten eten bij een Irish Pub: Patrick Foley’s. Ik had een overheerlijke steak met wat salade en friet. Yummy! Om de avond goed af te sluiten, hebben we nog een cocktail gedronken in Bar Des Amis. Cocktails are always a good idea! 

Donderdag 11 mei

Ja, ook vandaag mochten we weer vroeg opstaan. We gingen namelijk naar het Museum Dr. Guislain. Dit is een museum waarin de geschiedenis van de psychiatrie wordt weergegeven aan de hand van gebruiksvoorwerpen, kunst en onderzoek. Ik vond het erg interessant en heb er veel dingen gezien en geleerd. Dit is ook echt een plek die je zeker eens moet bezoeken als je in Gent bent! Nadat we het museum hadden bezocht, mochten we weer naar HoGent. Vandaag presenteerden de studenten van HoGent hun project over mediawijsheid aan ons en gaven wij adviezen over hoe zij dit het beste konden aanpakken. Hierna was het alweer tijd om naar huis te gaan!

Gent is een geweldige stad en ik heb heel veel leuke mensen leren kennen. De week is echt voorbij gevlogen! Je kunt hieronder het filmpje kijken van deze week. Dit filmpje is door mijn docent gemaakt!

Ben jij weleens in Gent geweest en heb jij nog leuke hotspots? Laat het me weten in een reactie! Liefs x

You may also like

28 comments

Wendy (B) 30 mei 2017 - 12:54

Ik ben een Gentse 🙂

Reply
Dyonne 30 mei 2017 - 15:43

Wat leuk! Ben benieuwd of jij nog tips hebt!

Reply
Astrid 30 mei 2017 - 14:48

Nog nooit geweest, maar het klinkt echt heel gezellig allemaal!

Reply
Dyonne 30 mei 2017 - 15:44

Klopt, is het ook! Zeker eens naar toe gaan 🙂

Reply
Amylia 30 mei 2017 - 14:54

Wat een leuke uitstap, dringend nog eens naar Gent gaan!

Reply
Dyonne 30 mei 2017 - 15:45

Ja, goed idee! Heel leuk!

Reply
MC Kleuver 30 mei 2017 - 16:08

Dat ziet er goed uit. Zo te zien heb je je vermaakt 😉

Reply
Ana Rita 30 mei 2017 - 16:14

Leuke tips! 🙂

Reply
Saranda 30 mei 2017 - 16:39

Wat leuk zo’n studiereis! Ik ben één keer in Gent geweest en vond het zo’n mooie stad! Leuke tips heb je gedeeld, ik moet maar eens terug 🙂

Reply
A Fashion Taste 30 mei 2017 - 17:52

Ik studeer al 3 jaar in Gent en ga definitief naar daar verhuizen op 1 juli 🙂
Ik zie dat je al mooie plekken hebt bezocht!

Reply
Girls-things 30 mei 2017 - 18:36

Ziet er leuk uit! Leuk dat je vanuit school hier heen ging .

Reply
Vlijtig Liesje 30 mei 2017 - 18:45

Leuk dat je voor je studie een tijdje in zo’n stad kunt verblijven! Ik vind die kleurrijke huisjes leuk op de eerste foto!

Reply
Peggy 30 mei 2017 - 19:05

Indoorcamping? haha ook ik hoor dit voor het eerst! Maar super leuk dat je zo’n uitstapje had! Is een leuke stad!

Reply
Anne-Marie 30 mei 2017 - 19:14

Wat gaaf die indoorcamping. Gent is echt een leuke stad.

Reply
Sandra 30 mei 2017 - 19:21

Nu wil ik ook naar Gent en op die indoor camping slapen! Haha. Wat een bijzondere studie doe je trouwens!

Reply
Joyce 30 mei 2017 - 19:26

Super leuk, Gent! Ik hoor er altijd veel goede verhalen over, maar ben er zelf helaas nog nooit geweest.

Reply
annelotte 30 mei 2017 - 19:28

Een indoorcamping?! Wat vet, daar wil ik ook een keer heen. Sowieso ben ik gek op stedentrips, dus Gent komt ook op mijn lijstje. Leuke blog heb je!

Reply
Tiffany 30 mei 2017 - 20:09

Ben alleen in Antwerpen en Brussel geweest, maar Gent ziet er leuk uit.

Reply
Jasmijn 30 mei 2017 - 20:10

Klinkt goed! Ben nog nooit in Gent geweest maar hoorde inderdaad dat je er goed kunt shoppen. Die indoorcamping lijkt mij ook erg grappig en die prijs is inderdaad prima 😀

Reply
Mamavantweeblog 30 mei 2017 - 21:49

Ik ga naar Gent voor Lush, Primark en Ikea! Is 20 minuten rijden van hier.

Reply
Bianca 30 mei 2017 - 22:22

Wat super leuk! Ik ben nog nooit in Gent geweest, maar zou er zeker wel eens naar toe willen gaan x

Reply
Serafina 30 mei 2017 - 23:23

Superleuk dat je je goed geamuseerd hebt in m’n landje.. Ik hoop dat je meer Belgische plekjes komt ontdekken

Reply
Chantal Janssen 30 mei 2017 - 23:28

Klinkt als n top reis! Ik ben zelf ook verliefd op Gent. De korenmarkt, hippe eettentjes, antiekmarkt, heerlijke Brusselse wafels en ga maar door!

Reply
S 31 mei 2017 - 15:11

Het museum klinkt heel interessant! Daarnaast lijkt Gent me echt een super toffe stad leuke studytrip!

Reply
layla 1 juni 2017 - 08:47

Ik ben er nog nooit geweest maar het klinkt wel een mooie stad

Reply
DQ 8 juni 2017 - 21:05

Wat een mooie foto’s! Ik zou ook graag Gent nog een keertje bezoeken! Xx

Reply
Fleur 22 juni 2017 - 21:52

Ik ben zeker wel eens in Gent geweest, maar altijd voor een dag, max 2. Wat leuk om daar voor een langere tijd te mogen verblijven

Reply
Gastblog Marisca: “van studente naar hulpverlener in de rosse buurt” – Dyonne Bakker 13 november 2017 - 22:21

[…] die ik heb gemaakt. Gent is fantastisch! Als je wat meer wilt weten over Gent, lees dan zeker de blog van Dyonne […]

Reply

Leave a Comment