Dromen over een wereldreis

by Dyonne

Zie jij jezelf al met een backpack reizend door een land in Azië of met een zelf gekochte camper cruisend door Nieuw-Zeeland? Ik heb deze droom al een aantal jaar. Ik heb nog veel te weinig van de wereld gezien en al de verschillende culturen en landen trekken mij erg aan. Vandaag wil ik je meenemen in enkele landen die op mijn bucketlist staan en waarom. 

Azië

Azië is een van mijn favoriete continenten. Je kunt hier van alles vinden. Ben je een zonaanbidder, avonturier, stedentripper of backpacker? Dan ben je in Azië op het juiste adres, want elk type reiziger kan hier terecht. Ik ben eigenlijk een combinatie van alles. Ik ben een echte zonaanbidder en ik hou van stedentrips. Bovendien ben ik heel avontuurlijk ingesteld en lijkt backpacken mij super tof. Onderstaande landen in Azië staan op mijn bucketlist.

Thailand

Thailand zou ik echt heel graag willen ontdekken, omdat het leven er goedkoop is en je er heel veel kunt doen. Het is een leuke bestemming voor een vakantie, maar het is vooral een perfecte reisbestemming om te backpacken. Er zijn ongelooflijk mooie stranden en tempels. De cultuur in dit land spreekt mij enorm aan. Ik wil graag weten hoe de mensen daar leven. Ik weet al veel van verhalen en foto’s, maar niet hoe het leven daar in werkelijkheid is. Verder vind ik Thailand een fijne reisbestemming, omdat het een stuk cheaper is dan andere bestemmingen. Ik zou hier zelf met mijn low budget gaan starten. Bovendien leer je hier genoeg andere backpackers kennen, dus bij behoefte aan gezelschap is er altijd de mogelijkheid om met iemand samen te reizen. Ik vind het altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, dus dit zou voor mij ideaal zijn. Daarnaast staat Thailand bekend om ‘het land van de glimlach’. Daar wil ik natuurlijk achter komen, omdat ik van vriendelijke mensen echt een positieve boost krijg. Last but not least: FOOD! Ik hou echt van Aziatisch eten. Dat zou voor mij al reden genoeg zijn om dit land te bezoeken, what do you think? 😉

Indonesië

Samen met Thailand is Indonesië een van de populairste backpackbestemmingen. Ook Indonesië heeft veel te bieden. Denk aan de perfecte stranden, de oneindige tempels (Borobudor etc.) en de geweldige natuur. Het lijkt mij geweldig om verschillende trekkings door dit gebied te maken en de cultuur te ontdekken. Ik ben benieuwd hoe de mensen daar zijn en hoe het land er in werkelijkheid uitziet.

Oceanië

In Oceanië zijn genoeg landen te vinden waar ik en jij terecht kunnen. Je vindt hier avontuur, toffe steden en natuurlijk heel veel zon en strand! Ik heb altijd al de droom gehad om ooit eens een roadtrip te maken met een zelf gekochte of gehuurde camper. Dit is natuurlijk wel veel voorbereidingswerk, maar Australië en Nieuw-Zeeland zijn hier zeker de perfecte bestemmingen voor. Deze landen staan daarom ook mijn bucketlist.

Australië

Australië is het ultieme backpackwalhalla en de ideale bestemming voor een roadtrip. Het lijkt mij het heel gaaf om Down Under te gaan. Al is het alleen al voor een vakantie. Natuurlijk ga ik wel liever om te backpacken of te cruisen met een camper. Dat is tenslotte mijn droom. Bovendien is Australië zo groot en ver dat je wel meer tijd nodig hebt dan een paar weken vakantie. De grootte van het land spreekt mij ook erg aan. Het zorgt voor veel verschillen in flora en fauna tussen gebieden. Zo kun je de droogte beleven in de outback of een tropische regenbui meemaken in het Daintree Rainforest. Natuurlijk wil ik de verschillende bijzondere diersoorten in het wild niet missen. Ik heb nog nooit een kangoeroe, koala beer of krokodil in het wild gezien. Daar kun je ze gewoon overal spotten. Bijzonder, toch?! Daarbij hou ik van grote steden en zijn Sydney, Melbourne en Brisbane dé hotspots van Australië.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland kun je het beste ontdekken door middel van een roadtrip. Juist buiten de gebaande paden reizen en de toeristische plekken vermijden, lijkt mij geweldig in dit land. Het is ver en een groot avontuur dat ik graag aan wil gaan. Ook hier geldt dat het gaat om een lange reis en ik hier zeker minimaal drie weken voor moet uittrekken om echt wat van het land te kunnen zien. De mooie omgeving en het warme weer is echt de reden waarom dit land op mijn bucketlist staat. Je vindt hier felblauwe meren, hoge bergtoppen, subtropische eilanden en oneindige valleien. Bij die gedachten kan ik helemaal wegzwijmelen. Jij ook?

Curiosity is the most powerful thing you own.

– James Cameron

Nieuwsgierig zijn naar de verschillende landen en culturen is zo gek nog niet. Nee, volgens James is dat het meest krachtige en waardevolle bezit dat je kunt hebben. Voorlopig zal het waarschijnlijk wel alleen bij dromen en nieuwsgierigheid blijven. Om een wereldreis te kunnen waarmaken, moet ik eerst flink wat geld bij elkaar sprokkelen. Laat dat als student zijnde niet heel makkelijk zijn. Gelukkig is mij altijd geleerd: als je echt iets wilt, krijg je het voor elkaar! So let’s start with saving money! 

Waar droom jij van en hoe probeer jij deze dromen waar te maken? Ik ben erg benieuwd! Laat het me weten in een reactie. Liefs x

You may also like

15 comments

Dhini 25 april 2017 - 19:06

Ik droom ook! Hopelijk komt je droom het uit
Maar eerst wil ik nieuw DSLR camera hebben en ben bezig aan het sparen en wacht op goede actie 😀

Reply
Mieke | mieksmind 25 april 2017 - 20:03

Dromen mag altijd 😉 Australië en Nieuw Zeeland lijken me ook super tof

Reply
hillybillybeauty 25 april 2017 - 20:11

Ik zou dolgraag eens naar Schotland willen! Iets dichterbij dan jouw droom vakantielanden, haha. Alhoewel Nieuw Zeeland en Australië mij ook prachtig lijken.

Reply
Gwendolyn 25 april 2017 - 21:16

Ik zou heel graag nog een keertje naar Australië gaan! Maar ook graag een rondreis door Amerika willen maken..
Ook Bali staat op mijn droomlijstje, maar de komende jaren hou ik het denk ik nog even binnen Europa!

Reply
Gabrielle 26 april 2017 - 08:46

Heeeerlijk! Ik kan altijd uren fantaseren over een wereldreis en over prachtige landen zoals deze. Ik ga deze zomer naar Thailand dus dan komt een nieuwe droom alweer uit. Daar heb ik natuurlijk erg veel zin in ?

Reply
Kreanimo 26 april 2017 - 08:47

Een wereldreis lijkt me héél tof, maar voorlopig met drie kinderen niet haalbaar.
Maar fantaseren erover kan wel…. uiteraard.

Reply
Astrid 26 april 2017 - 10:49

Mijn lijst is nog zo lang! Ik wil ook naar Nieuw Zeeland, maar ook naar Schotland, Zweden en Noorwegen. En eigenlijk wil ik ook nog een keer naar Amerika. Nog even verder fantaseren…

Reply
Sofie Katelijne 26 april 2017 - 13:27

NZ lijkt me zo prachtig! wil ik zeker eens een keertje heen 🙂

Reply
Mariska van Heel 26 april 2017 - 13:39

Als je tijd en de mogelijkheid hebt, ga! Deze landen staan ook op mijn bucketlist maar helaas kan ik niet wegens gezondheidsredenen. Houdt het niet bij dromen maar pluk de dag 🙂

Reply
Linda | travellersoftheworld 26 april 2017 - 16:21

Mooie dromen! Ik droom zelf ook van een wereldreis en het komst steeds dichterbij. Ik het inmiddels genoeg geld gespaard, nu nog een jaar wachten tot mijn vriend ook klaar is en we gaan echt! Wij willen met een enkeltje naar Bangkok vliegen, om vanaf daar sowieso naar Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Myanmar en de Filipijnen te gaan. Indonesië, Sri Lanka, India en Nepal komen er hopelijk nog achteraan. En het liefste ga ik ook nog naar Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika. Er is zoveel, ik wil zoveel. Dus ik zou inderdaad zeggen; begin met sparen en reis, want er is niets mooier. Ik ben al eens in Maleisië en een stukje Thailand geweest en sindsdien wil ik heel graag terug.

Reply
Jill 26 april 2017 - 17:03

Ik zou erg graag ooit een wereldreis willen maken door Azie en Oceanie. Mijn plan is nu eerst om Caribbean en Zuid-Amerika te ontdekken. 😀

Reply
Paula | MustMag.nl 26 april 2017 - 20:29

Leuk lijstje. Ik ben helemaal niet zo mega reislustig, en ik wil juist niet naar plaatsen waar iedereen al naartoe lijkt te gaan. Nieuw-Zeeland en Australie lijken me wel heel erg mooi. Bali of Thailand zou ik persoonlijk links laten liggen omdat er al zoveel toeristen naartoe gaan, maar het zijn vast mooie landen 🙂

Reply
Laura | lajoiedevivre 26 april 2017 - 20:49

Ik ga dit jaar naar Australië, echt superbenieuwd! Wat ik je zeker kan aanraden in Azië is Sri Lanka, ik ging er vorig jaar heen en ben helemaal verliefd geworden. Supertropisch, heel vriendelijke mensen en een mix van natuur en cultuur!

Reply
Marion 26 april 2017 - 22:20

Op mijn lijstje staat Peru. En ik wil nog eens hardlopen over de Chinese muur. Maar of deze dromen ook werkelijkheid gaan worden?

Reply
nicole 28 juni 2017 - 14:40

Ik droom juist helemaal niet van een wereldreis. Maar ik weet wel dat veel mensen die wel doen. Zelfs bij de Xenos zag ik een kaart in de schappen waarop je kunt aangeven waar je allemaal bent geweest.

Reply

Leave a Comment